Puppycursus Leidschendam

Heb jij je gezin uitgebreid met een nieuwe puppy? De meeste pups mogen met ongeveer 8 weken naar een nieuw baasje. In deze tijd zitten ze nog in de socialisatie fase. Dit houdt in dat pups in deze tijd snel dingen een kunnen leren. Het is belangrijk om van deze tijd gebruik te maken zodat jouw nieuwe pup zich goed ontwikkeld. Met een puppycursus in Leidschendam wordt jouw puppy geïntroduceerd aan andere puppy’s en mensen. Dit is belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Zo zorg je dat jouw pup opgroeit tot een sociale hond waar je een goede band mee hebt.

Wat wordt er precies geleerd op een puppycursus?

De socialisatie van een puppy met andere honden en mensen is ten eerste belangrijk. Door verschillende indrukken op te doen, leert je puppy dat hij niet bang hoeft te zijn voor andere mensen of honden. Er wordt op een voorzichtige manier geïntroduceerd aan nieuwe indrukken. Er wordt ook aandacht besteedt aan de vertrouwensband met jou en de pup. Het hondje is nog jong en moet jou leren vertrouwen. Ook wordt er gewerkt aan basisoefeningen. Tijdens een puppycursus in Leidschendam wordt geleerd hoe de pup netjes naast jou blijft lopen en commando’s als: zit , af en plaats.

Hoe vind ik een goede puppycursus?

Een goede puppycursus heeft aandacht voor de relatie tussen jou en de puppy. Er wordt op gelet dat de puppy niet teveel indrukken in één keer krijgt. Dit kan voor angst en onzekerheid zorgen. Op een rustige en speelse manier wordt de pup gesocialiseerd en getraint. Het hondje wordt bijvoorbeeld niet in één keer aan meerdere vreemde honden geïntroduceerd, maar dit wordt met aandacht en supervisie stapsgewijs gedaan. Ook wordt er gekeken naar waar er mogelijke moeilijkheden zijn. Is jouw pup bijvoorbeeld snel angstig door geluiden zoals brommers of auto’s, dan wordt eraan gewerkt deze angst te verminderen.  Een goede puppycursus in Leidschendam richt zich op het belonen van goed gedrag, zodat het leren voor een pup positief en motiverend blijft.

Gezinsuitbreiding met een viervoeter?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *