Interieurfotografie

Interieurfotografie legt op een mooie, natuurlijke manier het interieur vast. Dit klinkt misschien makkelijk, aangezien als je de ruimte binnenloopt je meteen ziet of het mooi of lelijk is. Toch valt het vastleggen van het interieur vaak tegen. Met een normale camera mis je de beleving van de ruimte. Je krijgt het geheel zoals je het ziet er gewoon niet op. Heb je een breed beeld camera, oftewel een camera met een wide angle lens, dan lukt dit wel. Maar het is de kunst om daarna, in post productie, de beeldhoek weer recht te krijgen. Zo oogt de foto precies zoals je ruimte in het echt ook ziet.

Hoe legt een interieurfotograaf jouw interieur vast

En interieurfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van panden en woningen. Hij weet precies vanaf welke hoek hij het beste beeld gaat krijgen. Ook heeft hij de apparatuur ervoor om dit te doen. Vaak kost deze apparatuur duizenden euro’s. Je kunt je voorstellen dat zelf even je interieur op de foto zetten, een totaal ander beeld biedt dan wanneer een professionele interieurfotograaf dit voor jou doet. Nu zijn er momenten dat je dit prima zelf kan doen, denk aan een foto naar je moeder sturen van je nieuwe kast. Maar er zijn ook momenten dat je voor interieur fotografie een professional in wilt schakelen. Ga je je huis op internet zetten, op een website zoals Funda, dan is het hebben van een interieurfotograaf een absolute must.

Bedrijfsfotografie

Ook als bedrijf is het vastleggen van je interieur belangrijk. Je wilt klanten, voordat ze naar de zaak komen, alvast een indruk geven van hoe het er bij jou uitziet. Je wilt het beste beeld laten zien van jouw zaak. Aangezien klanten zich veelal online oriƫnteren, maken ze online dus ook de keuze of ze naar jou toe gaan. Heb jij een bedrijf zoals een restaurant, schoonheidssalon of autobedrijf dan zal de fotografie bepalend zijn of de klant bij jou in de zaak komt.

Hoe ziet goede interieur fotografie eruit?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *