Huis leeghalen na overlijden

Bij het verlies van een dierbare komt er enorm veel kijken. Het regelen van de uitvaart en het nemen van afscheid is al moeilijk genoeg. Wanneer de overledene een lees huis achterlaat moet deze ook nog leeggehaald worden. Ook dit is een erg lastige klus die enorm veel emoties kan oproepen. In plaats van zelf aan de slag te gaan kan je het leeghalen van het huis na het overlijden ook overlaten aan een extern bedrijf. Zo hou jij tijd over om het grote verlies in alle tijd te verwerken.

 

Hoe werkt het leeghalen van een huis na een overlijden?

Wanneer iemand onlangs overleden is worden de aanwezige spullen in het huis doorgaans door de familie verdeeld. Er zijn echter zaken die overblijven, zoals banken en tafeltjes. Je kan er voor kiezen om deze spullen door een extern bedrijf op te laten halen om op een plek op te slaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de spullen weg te laten gooien of om ze naar een kringloop te brengen. Omdat het vaak gaat om het vervoer van grote spullen is het handig wanneer dit door een bedrijf wordt gedaan dat in het bezit is van een grote bus of een vrachtwagen. Als klant bepaal jij zelf welke spullen er worden meegenomen en welke spullen blijven staan.

 

Afspraak maken om het huis leeg te halen na een overlijden

Als klant bepaal jij zelf wanneer er een bedrijf langskomt om het huis leeg te halen. Zo kan je in je eigen tijd afscheid nemen van de omgeving en de spullen. Tevens krijg jij alle tijd om de spullen die niet meegenomen moeten worden te verdelen onder vrienden en familie. Wanneer jij er klaar voor bent kan je contact opnemen met een bedrijf om het huis leeg te halen na het overlijden. Zij zorgen ervoor dat het hele huis lees komt te staan waarna het mogelijk is om het huis in de verkoop te zetten of over te dragen naar een nieuwe bewoner.

Huis leeghalen na overlijden?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *