Taxatierapport

Wil jij je huis verkopen of de inrichting en weet je niet precies de waarde ervan? Dan is het goed om iemand te zoeken die jou daarbij kan helpen. Een taxateur kan je perfect helpen bij het zoeken van de juiste prijs voor jouw spullen. Een taxateur kan je inhuren en die maakt dan een taxatierapport om precies aan te tonen hoe duur het is en waar de prijs van af hangt. Als jij een huis wil kopen en een hypotheek afsluit dan zorgt de bank dat er een taxatierapport komt. Als je een bod doet op een huis is een taxatie ook handig om te verzekeren dat je het juiste bod doet. Het is niet goed om te veel te betalen en daarom is vooraf een taxatie doen ideaal. Maar waar kan je zelf ook op letten?

Taxatie

Je kunt met een taxatie beoordelen of de vraagprijs van een woning reëel is. Je hebt ook een taxatie nodig om de hypotheek rond te krijgen. De hoogte van de hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de waarde van je woning. Je mag maximaal 100% van de marktwaarde van je woning financieren met een hypotheek. Dus als een huis meer kost dan de marktwaarde moet je zelf geld bij leggen.

Het is ook handig als je een oudere woning koopt om niet alleen een taxatie te laten doen maar ook een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Dit is een apart rapport van de taxatie. In een bouwkundige keuring staan de gebreken en herstel kosten van de woning. Als er uiteindelijk heel veel veranderd moet worden na een tijdje is het handig om dit mee te nemen in de prijs.

Waar moet je op letten?

De taxateur mag niet jouw aankoopmakelaar zijn of de makelaar van de verkoper. Verder is het belangrijk dat de taxateur voldoende kennis heeft over de lokale huizenmarkt om een verantwoorde taxatie te kunnen uitbrengen.

Elke geldverstrekker kan eigen eisen stellen aan de taxatie. Vraag, voordat je een taxateur inschakelt, aan je hypotheekverstrekker waar de taxatie aan moet voldoen. Zo weet je zeker dat de hypotheekbank jouw taxatierapport accepteert.

Heb jij een huis dat je wil kopen of wil je graag de waarde weten van je huidige huis? Ben jij opzoek naar een taxateur dan is dit het juiste adres. Heb je vragen, neem dan contact op met Maters Taxatie.

Taxatierapport nu voor jou!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *