Product ontwerper

Heb jij een bedrijfje in het creëren van koopspullen en ben je net bezig met de lancering van een nieuw soort product? In plaats van zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van dit product kan je ook een product ontwerper inschakelen. Dit is iemand die werkzaam is binnen het gebied van product design en die precies weet hoe een bepaald product er mooi uitziet, terwijl het ook nog eens praktisch is. Een product ontwerper zal informatie willen hebben over het gewenste product en zal daar vervolgens mee aan de slag gaan om een mooi product te creëren.

 

Procedure van de taken van een product ontwerper

Nadat jij hebt aangegeven wat voor product er ontworpen moet worden en waardoor dit product gebruikt dient te worden gaat de ontwerper aan de slag. Door middel van digitale tekeningen zullen er enkele schetsen gemaakt worden. Wanneer jij tevreden bent over een van deze schetsen kan er door middel van een 3D-printer een echte versie gemaakt worden, op ware grootte. Zo zie je al een beetje hoe het product eruit komt te zien. Wanneer je ook hier tevreden over bent kunnen er enkele proefversies gemaakt worden. Bij het ontwerpen van een nieuwe vork kan je bijvoorbeeld een paar dagen gaan eten met de proefversie om te testen of hij wel goed werkt en lekker in de hand vast te houden is.

 

Afspraak maken met een product ontwerper

Het maken van een afspraak met een product ontwerper is doorgaans enorm eenvoudig. Vaak heeft de ontwerper wel een website waar enkele voorbeelden op te zien zijn en waar ook de contactinformatie op te vinden is. Bel of mail bijvoorbeeld om een eerste afspraak in te plannen. Voor een prijsindicatie is het natuurlijk ook altijd mogelijk om contact op te nemen met de product ontwerper. Na het uitleggen van enkele wensen is het vaak erg makkelijk om een prijs ongeveer in te kunnen schatten. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak met een product ontwerper!

Wat doet een product ontwerper?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *