pedicure praktijkHet spreekt voor zich dat je bij een pedicure praktijk terecht kunt voor pedicures, maar wat houdt zo’n behandeling nu eigenlijk in? Veel mensen denken dat je bij een pedicure alleen mooie teennagels krijgt, maar zo’n behandeling is veel uitgebreider dan dat. De hele voeten worden er namelijk in meegenomen, en de huid wordt dus ook behandeld. Bij een pedicure praktijk kun je bovendien niet alleen terecht voor het krijgen van mooiere voeten (en nagels), maar ook wanneer je klachten aan je voeten ervaart.

Pedicure praktijk voor medische pedicure

Als je last hebt van bepaalde, voetgerelateerde klachten dan moet je een zogeheten medische pedicure boeken bij een pedicure praktijk. Een medische pedicure kan alleen worden uitgevoerd door iemand die daarin geschoold is. Het zijn namelijk wat specialistischere handelingen die moeten worden uitgevoerd. Je kunt daarbij denken aan het behandelen van likdoorns en overtollig eelt, maar ook aan de behandeling van klachten die door reuma of diabetes komen. Mensen met deze ziektes hebben namelijk opvallend vaak klachten aan de voeten, en een medische pedicure op zijn tijd is dan geen overbodige luxe.

Verzorg je voeten zoals je je handen verzorgt

Zeker in de lente en zomer zijn mensen sneller geneigd bij hun favoriete pedicure praktijk langs te gaan. Je voeten zijn in deze seizoenen immers veel zichtbaarder, en je wilt dan dat ze er mooi uitzien. Zeker als je bepaalde klachten aan je voeten ervaart die er niet fris uitzien (zoals overtollig eelt, een ingegroeide teennagel of schimmelnagels) doe je er verstandig aan een normale pedicure dan wel een medische pedicure te boeken. Bij sommige klachten is het nodig om de pedicure meerdere malen te herhalen, want één behandeling is dan niet voldoende. Doe jezelf een plezier en boek die pedicure tijdig zodat je de lente en zomer weer zonder schaamte je voeten kunt showen in slippertjes en sandalen. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar loopt ook nog veel lekkerder!

Wat kun je bij een pedicure praktijk laten doen?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *