Kleding maken

Door de jaren heen verzamelen we ongemerkt een hoop kledingstukken. Sommigen dragen we veel, en anderen verzamelen mottenballen in onze kledingkast. Heb jij kledingstukken die je niet meer draagt omdat ze niet meer helemaal goed zijn? Is de rits van die fijne broek bijvoorbeeld kapot of missen er een paar knopen van dat coole jasje? Laat dan je kleding maken. Zo geef je je oude kledingstuk weer een nieuw leven! Hieronder een aantal redenen om je kleding te laten maken in plaats van te vervangen.

Draag je steentje bij aan het milieu

Het wordt steeds belangrijker om duurzaam te leven. De kledingindustrie zorgt voor een groot percentage van de milieuvervuiling. Veel kleding wordt in derdewereldlanden geproduceerd en moet de hele wereld overgevlogen worden om hier verkocht te worden. Daarnaast worden ook veel chemicaliƫn gebruikt bij het maken van kleding die schadelijk zijn voor het milieu. Door je kleding te laten maken, zorg je dat je niet bijdraagt aan de massaproductie en de negatieve gevolgen hiervan. Zo draag je ook weer je steentje bij aan het milieu.

Hergebruik je favoriete kledingstukken

Geef je favoriete kledingstukken een nieuw leven! De meeste kledingstukken zijn nog prima te gebruiken. Vaak is het makkelijk om kleding te maken zodat ze weer gedragen kunnen worden. Met een simpele aanpassing zoals een broek innemen of een nieuwe rits, kan je kledingstuk weer voor lange tijd gedragen worden.

Blaas je kledingstukken nieuw leven in!

Heb je een bepaald kledingstuk al zo vaak gedragen, maar wil je er toch geen afscheid van nemen? Dan kan je ook ervoor kiezen je kledingstuk een nieuwe look te geven! Die jeans die zo fijn zitten, kan je bijvoorbeeld laten inkorten zodat je er een korte broek bij hebt! Of dat lange shirt met die leuke print, waar je de mouwen van af kan laten nemen zodat je een leuk haltershirtje hebt! Met een beetje creativiteit blaas je je kledingstukken een nieuw leven in. Laat je kleding maken zodat je je favoriete kledingstukken weer met plezier kan dragen.

Wil je jouw kleding laten maken?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *